Tuesday, 18 May 2021 11:15

За поредна година Монбат дава енергия на рали „Сливен“

За поредна година икономическа група Монбат ще бъде генерален спонсор на рали „Сливен“. Един от водещите европейски производители на батерии отново ще даде името си на най-популярното българско автомобилно състезание.

Монбат Рали Сливен ще бъде втори кръг от Българския рали шампионат за сезон 2021 и трети кръг от Балканския рали трофей на FIA. Състезанието ще включва единадесет скоростни етапа с дължина от малко над 160 състезателни километра.

След като получиха своята виза от FIA, организаторите от АСК „Скорпион“ приемат заявките на екипажите, които имат желание да участват в надпреварата, а таксата за родните тандеми е 300 лева.

През тази година Монбат Рали Сливен ще се радва и на силната подкрепа на Община Сливен, Министерството на спорта, Български спортен тотализатор и производителят на автобуси SOR.За първи път феновете на моторните спортове у нас ще имат възможност да наблюдават две атрактивни дисциплини в един уикенд – Монбат Рали Сливен и Magic Bet Sliven Drift, като и двете събития ще са ситуирани на летище Бършен.

back to top