Monday, 23 March 2020 21:58

Да ти отменят състезанието два пъти за три дни

Уважеми приятели на автомобилните спортове и Монбат Рали Сливен, В последните няколко дни стана ясно, че федерацията на Камен Михайлов (Автомобилна Федерация на България - АФБ) отмени провеждането на тазгодишното юбилейно издание на състезанието. И понеже веднъж не стига – реши да го отмени за втори път днес следобeд, заради пандемията от Covid-19.

Но нека продължим в хронологичен ред: на 20 март 2020 г., след проявен интерес от страна на специализираният сайт Pitlane.tv., бяха получени въпроси към генералния мениджър на ралито г-н Атанас Чанев. Интервюто с него беше публикувано още на същия ден и предизвика ответна публикация на ръководството на АФБ.

От самото начало на съществуването на въпросната организация ни беше ясно, че с нейните ръководители нормален диалог не може да бъде воден. Това се доказа с времето, и с постоянните опити за злепоставяне на организатора на Монбат Рали Сливен, както и за стопиране на 39-тото издание часове преди неговото начало.

Напълно сме убедени, че няма смисъл да се комуникира с подобен тип хора, които нямат ни най-малко отношение към истинския спорт, и чиито управленският им опит се изчерпва с тройното явяване и респективно - губене на избори за президент на БФАС, но ние ще отговорим на тяхната позиция, за да добиете яснота за случващото се.

Първо - АФБ заявява, че организацията на състезанието през миналата година е била слаба, позовавайки се на доклада на г-н Волфганг Гащорфер (не Гарщорфер).

За да улесним всички, които имат желание да се запознаят с доклада и не желаят да посещават офиса на федерацията на Камен Михайлов – прилагаме оценката на г-н Гащорфер за миналогодишното издание на Монбат Рали Сливен. За разлика от АФБ, която не обича да показва оценките за собствената си работа – ще приложим и оценката на организираното от нея юбилейно международно рали „България"- публикувана преди няколко месеца от LAP.BG.

Доклад - 39. Монбат Рали Сливен

Доклад - 50. Международно Рали България

Ние, като организатори, винаги сме се съобразявали с препоръките на наблюдаващите от FIA и бяхме взели мерки за подобряване на аспектите в организацията за юбилейното Монбат Рали Сливен, които ни бяха показани от г-н Гащорфер. Уви, това няма да се случи.

Второ - по отношение на изясняване на юридическият статут на организацията на Камен Михайлов, не желаем да правим коментар. Всеки, добре запознат със събитията от последната година, е наясно по какъв начин въпросното сдружение получи възможността да се разпорежда със съдбата на родния автомобилен спорт.

Интересно е, че за почти една година, откакто действа АФБ, не сме видели нито един протокол – подписан и подпечатан – от заседание на УС на АФБ. От приложената снимка от официалния сайт на организацията, може да видите и състава на УС на АФБ и да си отговорите, пред кого точно Камен Михайлов е гарантирал, че не е изнудвал организаторите на състезанието.

Състав на Управителен съвет на АФБ

Трето - няма как федерацията на Камен Михайлов Автомобилна федерация на България да възлага на който и да е клуб да организира състезание, тъй като АФБ няма права върху нито едно такова в България. Още веднъж напомняме на всички за опитите на Съюза на българските автомобилисти (СБА) , чиито кореспондент е Михайлов, да патентова имена на състезания към които няма никакво отношение. И въпреки, че не е възлагала на АСК „Скорпион" нищо, Монбат Рали Сливен бе включено както в календара за националния шампионат, така и в този на Балканския рали трофей на Международната автомобилна федерация (FIA).

Четвърто - от публикуваните в позицията на АФБ факсимилета, става ясно, че сме били уведомени за дължимата такса към FIA два дни преди старта на състезанието. Също така, става ясно, че ни е изпратена фактурата, която е издала FIA към СБА за таксите на международните състезания, организирани на територията на България, а не редовен счетоводен документ по който да платим. Заключенията оставяме на вас.

Фактура изпратена от Камен Михайлов в дните преди 39. Монбат Рали Сливен

Такъв документ (проформа-фактура) получихме два месеца по-късно от г-н Емил Панчев. Както не веднъж беше обяснено на АФБ и СБА, всеки организатор си прави бюджета преди, а не след състезанието. Тази такса не беше включена в него поради причините, изброени няколкократно, но все пак направихме частично плащане. Въпреки това, Михайлов изпрати поредното си заплашително писмо, че състезанието няма да бъде в календара за 2020 година, ако не се плати всичко – намерение, което ние имахме.

Пето - изфабрикуваната заинтересованост на АФБ по отношение на организирането на Монбат Рали Сливен по никакъв начин не се покрива с постоянното изпращане на „уведомителни" писма, специално направеното изявление за бъдещето на състезанието по време на пресконференция на 18 декември 2019 и много други. Нужно ли е отново да припомняме опитите на АФБ да комуникира зад гърба на организатора с Община Сливен в опит да се домогне до състезанието, или опитите на СБА да патентова името на ралито?

Шесто - няколкодневно забавяне на документите на състезанието, и то поради причината, че трябваше да изпълняваме постоянните нови изисквания по отношение на лицензирането на клуба ни в организацията на Камен Михайлов, нямаше да бъде абсолютно никакъв проблем при получаването на виза от FIA - и АФБ много добре го знае! Факт е, че седмица след изпращане на документите към АФБ, при разговор с председателя на рали комисията, стана ясно, че те не са разгледани, а май никой освен него „не си дава зор".

Седмо - прилагаме оценките на наблюдаващите за последните издания на състезанието, които са организирани от АСК „Скорпион". За нас, мнението на родните пилоти, на чуждестранните участници и на публиката са доста по ценни от оценките на хора, които не са получавали никога доверието на автомобилната гилдия.

Доклад - 38. Монбат Рали Сливен

Доклад - 37. Рали Сливен

Уважаеми приятели на Монбат Рали Сливен,

Тази година състезанието няма да бъде проведено. Не защото няма средства или възможност, не е и поради разпространението на Covid-19, а защото така решиха двама-трима човека, които имат сериозни проблеми с егото и самочувствието си.

Монбат Рали Сливен не е първото, нито ще бъде последното състезание, което ще стане жертва на личните им интереси и противоречивите им управленски възможности.

Ние се опитахме да проведем състезанието и при тези условия, но както изглежда, някой е решил, че това няма да се случи.

Желаем Ви да бъдете здрави и помнете, че най-тъмно е точно преди зазоряване!

Управителен съвет на АСК „Скорпион"

Организатор на Монбат Рали Сливен

Класиране 2021

ERT
1. Miroslav Angelov
63pts

2. Ugur Soylu
48pts

3. Bugra Banaz
39pts

4. Ali Turkkan
39pts

5. Burak Cukurova
33pts

Bulgaria
1. Мирослав Ангелов
69

2. Мартин Сурилов
55.2

3. Даниел Попов
44.6

4. Георги Василев
40.4

5. Антон Титов
29.8


Василев

Календар 2021

BRT

TUR ESOK Rally 24 - 25 April 2021

BG BGR Rally Bulgaria 16 - 15 May 2021
BG BGR 40. Monbat Rally Sliven 10 - 12 Jun 2021

BG BGR Rally Bacau
03 - 04 Jul 2021

SRB Serbia Rally 26 - 29 Sep 2021
Bulgaria

Rally Bulgaria 15 May - 16 May 2021

40. Monbat Rally Sliven 10 Jun - 12 Jun 2021

Rally Tvarditsa 17 Jul - 18 Jul 2021

Rally Serbia 25 Sep - 26 Sep 2021

Rally Stari Stolici 9 Oct - 10 Oct 2021


2021-sponsors

http://www.narathiwat.doae.go.th/wordpress/?dwqa-question=su-kacak-tespiti
http://thungsaliam.sukhothai.doae.go.th/question/su-kacak-tespiti/
https://blogs.nmit.ac.nz/showcase/question/su-kacak-tespiti/
https://ktqt.ftu.edu.vn/en/questionlist/su-kacak-tespiti/
https://si.secda.info/chihching_teng/?dwqa-question=su-kacak-tespiti
https://www.imm.az/exp/question/su-kacak-tespiti/
https://virtualteacher.kpese.gov.pk/question/su-kacak-tespiti/
https://qatarlaborlaw.com/question/su-kacagi-tespiti-ucreti/
http://news.nhisaigon.vn/question/su-kacagi-tespiti-ucretleri-2023/
https://www.apkwala.com/question/su-kacak-tespiti/
https://jvsakaeo.go.th/question/su-kacak-tespiti/
http://dd.partizansk.org/?dwqa-question=su-kacak-tespiti
https://cl-system.jp/question/su-kacak-tespiti/
https://mirheumatism.org/question/su-kacak-tespiti/
https://skiphirecwmbran.co.uk/question/su-kacak-tespiti/
https://waterchartlcpy.onwr.go.th/question/su-kacagi-tespiti
https://www.thekaca.org/question/su-kacak-tespiti/
http://filterrific.cclozano.com/?dwqa-question=su-kacak-tespiti
https://www.bridgearcobalenocaserta.it/question/su-kacak-tespiti/
http://a-vein.com/question/su-kacak-tespiti/
http://igor-shibalkin.ru/question/su-kacak-tespiti
https://clinicsanambinnam.com/question/istanbul-su-kacak-tespiti/
https://www.romain.test.codelines.fr/question/su-kacak-tespiti/
http://apertusvr.org/question/su-kacak-tespiti/
http://vozm.goruno-dubna.ru/question/su-kacak-tespiti/
http://pwnu-sultra.or.id/question/su-kacak-tespiti/
https://pcmutiara-rw023.com/question/su-kacak-tespiti/
https://recoverysolutions.com/question/su-kacak-tespiti/
https://www.bains3jetees.ch/question/su-kacak-tespiti/
http://faq.kloop.asia/question/su-kacak-tespiti/
http://hamptonroadsghaco.org/question/su-kacak-tespiti/
https://belgrade.tips/index.php/question/su-kacak-tespiti/
https://jcc229.org/question/su-kacak-tespiti/
http://machinelearningkorea.com/question/su-kacak-tespiti/
https://www.themepoints.com/question/su-kacak-tespiti/
http://manilaindian.com/question/su-kacak-tespiti/
https://www.pinsekirka-elim.no/question/su-kacak-tespiti
https://www.probono-udem.ca/question/su-kacak-tespiti/
https://www.dof-roskilde.dk/question/su-kacak-tespiti/
https://calebschools.com/question/su-kacak-tespiti/
https://estudiohenseldelavega.es/question/su-kacak-tespiti/
https://sesao24.go.th/web/question/su-kacak-tespiti/
https://study4naija.ng/question/su-kacak-tespiti/
https://www.dekalindirect.com/question/su-kacak-tespiti/
https://lms.niceindonesia.id/question/su-kacak-tespiti/
https://buenavistabohol.gov.ph/?dwqa-question=su-kacak-tespiti
https://www.mth.tw/siactivity_info1/?dwqa-question=su-kacak-tespiti
https://massesena.org/question/su-kacak-tespiti/
https://www.helpyourpaper.com/question/su-kacak-tespiti/
https://transbahteraindologistik.com/question/su-kacak-tespiti/
https://medi-green.nl/?dwqa-question=su-kacak-tespiti
https://akademici.net/question/su-kacak-tespiti/
https://thequantitysurveyor.com/question/su-kacak-tespiti/
http://wp.alfboss.com/question/su-kacak-tespiti/
http://www.eafa.it/test/question/su-kacak-tespiti/
https://kishoremaths.in/question/su-kacak-tespiti
https://gurjarcommunity.com/question/su-kacak-tespiti/
https://kavach.mobi/question/su-kacak-tespiti/
https://ivfbabbleindia.com/question/su-kacak-tespiti/
http://www.marketled.bio/question/su-kacak-tespiti/
https://portal.ruad.nl/question/su-kacak-tespiti/
https://coderzway.com/question/su-kacak-tespiti/
https://egtk2015.kz/question/su-kacak-tespiti/
https://dongb.ru/question/su-kacak-tespiti/
https://pochki2.ru/question/su-kacak-tespiti
https://interior.ooo/question/su-kacak-tespiti/
https://kokharn.go.th/question/su-kacak-tespiti/
https://www.emergeonline.in/question/su-kacak-tespiti/
https://hepworld.altervista.org/question/su-kacak-tespiti/
https://www.health-insurance-switzerland.com/question/su-kacak-tespiti/
https://www.mardwebbd.com/question/su-kacak-tespiti/
https://astroclips.com/question/su-kacak-tespiti/
https://avangardha.com/question/su-kacak-tespiti/
https://madebyai.io/question/su-kacak-tespiti/
http://www.regencyatmonroehoa.com/workshops/question/su-kacak-tespiti/
http://metenovanm.ru/faq-list/su-kacak-tespiti
http://mysipguru.com/question/su-kacak-tespiti/
http://askmartha.cz/question/su-kacagi-tespiti/
https://megasun.me/question/su-kacak-tespiti/
https://praganrod.com/question/su-kacak-tespiti/
https://selfstorageinsiders.com/question/su-kcak-tespiti/
https://www.trastejant.com/question/su-kacak-tespiti/
https://www.bartolinkisti.com/question/su-kacak-tespiti/
https://www.koklek.go.th/question/su-kacak-tespiti/
https://jaydeepparekh.com/question/su-kacak-tespiti/
http://drhabibzadeh.com/question/su-kacak-tespiti/
https://digistar.com.gt/question/su-kacak-tespiti/
https://inobisacademy.org/question/su-kacak-tespiti/
http://www.arcosazeh.ir/question/su-kacak-tespiti/
https://drmahtabmostofizadeh.com/question/su-kacak-tespiti/
https://www.behsima.com/fa/question/su-kacak-tespiti/
https://eva-rf.com/question/su-kacak-tesgiti/